התקנת מערכת סולארית בבניין משותף

התקנת מערכת סולארית בבניין משותף

התקנת מערכת סולארית בבניין משותף נעשית ע"י הקבלן שבונה את הבניין, מערכת זו אמורה להחזיק עשרות שנים בהינתן שתי דברים חשובים,

  1. תיכנון והתקנה נכונים ע"י החברה שהתקינה את המערכת.
  2. תחזוקה תקופתית ותיקונים בזמן ע"י טכנאים מומחים בתחום.

כאשר רק סעיף אחד נעשה והשני לא, נסיוננו העשיר בתחום תחזוקת מערכות סולאריות בביניינים משותפים, מראה שלהתקנה הראשונית יש חשיבות רבה מאוד לאורך חיי המערכת יותר מתחזוקה תקופתית, אך מנגד התקנה נכונה ואי בצוע טיפולים תקופתיים למערכת יגרום בעיקר להפסדי חשמל בדירות עבור הפעלת בויילרים ובלאי מצטבר.

 

התהליך

מערכת סולארית מרכזית לא סתם קורסת ונדרש להחליפה , זה אומר שיש תקלה שלא זוהתה ע"י בעלי מקצוע שהגיעו במהלך השנים, כאשר התייחסו רק לסמפטומים ולא לסיבה הראשונית, עד שלבסוף היא קרסה, ולכן אם נחליף שוב את המערכת לחדשה ולא נבצע את השלבים המקדימים להחלפתה ייתכן מאוד שלא דיי שהבעיה לא תפתר אלא אף תחריף, מאחר וייצור האנרגיה של קולטי השמש היום עומד על  2.5  מהישנים  לדוגמא לפני כ-30-45 שנה יכולת יצור האנרגיה של קולט שמש היה  4,000 קק"ל  וכיום יכולת יצור האנרגיה בקולטים החדשים הוא 8,500-10,000 קק"ל.

פעמים רבות הגענו למערכות שהוחלפו לחדש ע"י מחליפי קולטים למינהם, והנזקים לא אחרו להגיע מאחר ולא נעשתה התאמה של כל הפרמטרים הנדרשים, כפי שהסברנו המערכות החדשות של היום לא סלחניות ומיד יתנו את אותותיהם באיכול מוגבר של צנרת ברזל , נזילות בחיבורי הקולטים , סתימות של אבנית בקולטים וכמובן הדלקות בויילר מיותרות בדירות.

על כן הפעולות הבאות שיידרש לעשות עוד לפני החלפת המערכת הם:

  1. אבחון מדוייק ומקצועי מה הביא לקריסת המערכת על מנת שלא תחזור שוב.
  2. בדיקת תשתיות הבניין שיתחברו למערכת החדשה.
  3. פניה למומחים לבצע התאמת ייצור האנרגיה לכמות הצרכנים כיום מה שהיה נכון בזמן הקמת הבניין קרוב לוודאי שלא מתאים למצב כיום מכמה הבטים כמו הצללות של מבנים חדשים מסביב לבניין , גודל הדוודים כיום אם השתנה מאז , ממוצע נפשות לדירה בבניין  אם נוספו דירות למערכת …
  4. בדיקת קונסטרוקציית הקולטים הקיימת אם נדרשת החלפה.

בסיום התהליך הראשוני תקבלו תמונה שתכלול את הנתונים הבאים:

  1. האם דרושה החלפת קולטים.
  2. האם הצנרת העוברת בקומות תקינה ובנוסף אם היא תוכל להחזיק מעמד עם הקולטים החדשים.
  3. מצב הקונסטרוקציה בגג אם יחזיק בעשרות שנים הבאות.
  4. מצב צנרת איסוף בגג של אנרגיית השמש מהקולטים.
  5. האם נדרש לבצע התאמות למערכת סחרור המים (משאבה , תרמוסטט דיפרנציאלי , הגנות תרמיות, מיקום סנסורים …).
  6. איזה סוג של קולטים להתקין ואיזה חברה יצרנית.

 

שלב האחרון

לאחר שתדעו את כל הפרטים הללו על בוריים ניתן ונכון אז לעשות צעד לקראת החלפת המערכת , מאחר והמערכת החדשה  אמורה לספק את אנרגיית מים החמים מהשמש לכל הבניין ל-40-50 שנה הבאות אין לפסוח על שום סעיף או לנסות לחסוך בעליות ע"י חלקים תואמים ולא מקוריים, זו הדרך בה תצליחו בתהליך החלפת הקולטים ותמנעו מהפתעות משמעותיות ומחריגה תקציבית.

כמובן שבכדי להנות ממים רותחים בשפע רוב ימות השנה מהשמש עדיין לא סיימנו, יש לוודא בבחירת החברה שמצד אחד תתקין נכון כפי הנדרש ולא תאלתר וגם תספק אחריות בר קיימא וכמובן לפני שסוגרים מבקשים המלצות של בניינים שהותקנו להם בשנים האחרונות ולא בחודש חודשיים האחרונות , לפנות אליהם ולבקש את עזרתם במתן חוות דעת כנה על השירות והתוצאה של החלפת המערכת אם יש נזילות וכד'.

 

שאלות למומחה

קשה מאוד לאדם שלא מגיע מהתחום לבחון את המידע שקיבל בקשר לתקינות המערכת בכלל והקולטים בפרט. יחד עם זאת צריך להצליב בין מה שמספרים בעלי המקצוע לגבי הצורך בהחלפה מדוע הם החליטו שנכון להחליף מערכת חדשה, אם כולם אמרו את אותה סיבה כנראה שיש דברים בגו אבל אם כל אחד אומר סיבה אחרת, זה אומר דרשני

חברה המספקת שרותי אחזקה היא תהיה יותר אוביקטיבית ונכונה לגבי מצב המערכת, מאשר חברה יצרנית.

 

בוודאי שיש פיתרון

הבעיה נובעת מכשל בהתקנת המערכת, וזה שאין מים חמים לקומה ראשונה רק מהווה אינדיקטור לכשל בתפקוד המערכת

שכל זמן שלא יתוקן רמת הבלאי במערכת יגבר וחבל

 

מערכת סולארית כמו כל מערכת אינסטלציה לא צריכה להיות עם נזילות כלל , ואם אתם רואים בגג נזילות בחיבורי הקולטים או צנרת נרקבה זה מעיד על בלאי מואץ בתפקוד המערכת

ממליץ להזמין חברה חיצונית לבחון את תפקוד המערכת וההתקנה כבר בשנה הראשונה

מומלץ לקרוא את המאמר בנושא 

השאירו פניה

דילוג לתוכן